Bing wordt visuele zoekmachine door Silverlight


bing logoMicrosoft heeft een nieuwe, nog gesloten functie voor Bing onthuld: Visual Search. Met behulp van Silverlight kunnen zoekresulaten als beelden getoond worden.

Zoeken naar beelden en video’s is niks nieuws, maar Microsoft hoopt door de verbeterde visuele presentatie effectiever gezocht kan worden. Op het Bing Blog schrijft Microsoft dat gebruikers resultaten 20 procent sneller verwerken als het beeld is in plaats van tekst. “Het is duidelijk dat beelden een grote rol spelen in het helpen van consumenten met een verscheidenheid aan zoekactiviteiten”, blogt het bedrijf.

Of de nieuwe feature aanslaat is nog maar de vraag. Een minderheid van de internetgebruikers (minder dan 30 procent) heeft Silverlight geïnstalleerd. Ook valt er nog heel wat te sleutelen aan de snelheid van Visual Search. Het duurt meerdere seconden voordat een afbeeldingengalerij met veel resultaten (zoals digitale camera’s) is opgebouwd.
Apart subdomein

Visual Search werkt vooralsnog alleen op een apart subdomein van Bing, en is niet geïntegreerd in de algemene zoekmachine. De nieuwe zoektechniek is toegepast op onder meer consumentenproducten en bekende mensen. Er is nog geen datum bekendgemaakt waarop de dienst in de algemene zoekmachine wordt verwerkt.

Plaats een reactie